Doktori felvételi 2021

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora ebben az évben is pályázatot hirdet doktori képzésre. Az egyetemünkön folyó doktori képzés a többciklusú, lineáris képzési rendszer legmagasabb szintje, mely az államtudományok, kiemelten a közigazgatás, a biztonság és védelempolitika, a hon- és a rendvédelem területein kutató szakembereknek biztosít lehetőséget a tudományos fokozat megszerzésére, hozzájárulva az oktatói és kutatói, tágabb értelemben a tudományos elit utánpótlásához.

Egyetemünk a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény és a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság érvényben lévő minősítése alapján jogosult PhD doktori képzés szervezésére és az ahhoz kapcsolódó doktori fokozatszerzési eljárás lefolytatására.

A 4 éves (8 féléves) doktori képzés első két évben (képzési és kutatási szakasz) a képzés során kötelezően teljesítendő tantárgyak kerülnek meghirdetésre. A képzési és kutatási szakasz végén a doktorandusz előrehaladását komplex vizsga formájában értékelni kell. A komplex vizsga célja, hogy a felsőoktatási intézmény csak azokat a doktoranduszokat engedje tovább, akik addigi teljesítményük és előrehaladásuk alapján jó eséllyel fokozatot tudnak szerezni. A második két év (kutatási és disszertációs szakasz) a doktori kutatás folytatásáról és a doktori értekezés megírásáról szól, amelyet követően egy éven belül a disszertációt be kell nyújtani. A doktori képzésbe bekapcsolódhat az is, aki a fokozatszerzésre egyénileg készült fel, feltéve, hogy teljesítette a felvétel és a doktori képzés követelményeit. A hallgatói jogviszony ebben az esetben a komplex vizsga teljesítésével jön létre.

Az egyetem katonai műszaki tudományok tudományágban akkreditált doktori képzését a Katonai Műszaki Doktori Iskola végzi. A KMDI célkitűzései, dokumentumai, törzstagjai, oktatói, doktoranduszai és doktorjelöltjei legfontosabb adatai megtekinthetőek az Országos Doktori Tanács honlapján (http://www.doktori.hu). A 2021. évi felvételiben meghirdetett kutatási témái elérhetőek ezen a linken (pdf).

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a veszélyhelyzetre való tekintettel a jelentkezés személyesen nem adható le. Kérjük, hogy azt a barta.bettina@uni-nke.hu email címre scannelve küldjék meg, majd jóváhagyást követően postán is juttassák el.

 

Részletes tájékoztatás kérhető a Tudományos Ügyek Irodán:

Barta Bettina
barta.bettina@uni-nke.hu
(+36-1) 432-9000/29739

 

Egyéni felkészülők részére, további letölthető dokumentumok: