Újabb öt évre akkreditálta a MAB a Katonai Műszaki Doktori Iskolát

A magyarországi doktori iskoláknak ötévente akkreditációs eljáráson kell részt venniük, hogy az általuk kibocsátott PhD-fokozatokat a magyar állam elismerje. A KMDI legutóbbi akkreditációja az év végén járt volna le, ezért a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) öttagú Látogatóbizottsága 2021. áprilisában megvizsgálta a doktori iskola működését. A doktori iskola önértékelése, a nyilvános dokumentumok és szabályzók áttekintése, oktatói és hallgatói interjúk lefolytatása és a működésre vonatkozó információk bekérése után a Látogatóbizottság elkészítette jelentését.

Ez alapján a MAB Testület 2021/10/VIII/1/2. sz. határozatával a KMDI-t újabb öt évre, 2026. november 26-ig akkreditálta.

A határozat megállapítja, hogy a KMDI minőségbiztosítási és fejlesztési folyamatai tervezettek, tervezési, ellenőrzési, mérési és értékelési eljárásai rendszeresek. A vezetési folyamatok és a minőségbiztosítási folyamatok között erős a kapcsolat, az oktatás-kutatás menedzsmentje megfelelő, iránya illeszkedik a doktori iskola stratégiájához. A támogató – pénzügyi, gazdálkodási, informatikai – folyamatok, valamint az infrastruktúra jó hátteret biztosít az oktatási és kutatási tevékenységhez.


Címkék: 2021