Jól szerepeltek doktoranduszaink a JSMC-2023 konferencián

A Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Szentágothai János Protestáns Szakkollégium szervezésében rendezték meg a XXI. Szentágothai János Multidiszciplináris Konferenciát (JSMC-2023). Az online eseményen 13 szekcióban mérte össze előadói képességét a közel 100 résztvevő.

A Hadtudomány szekcióban egyetemünk egykori és jelenlegi diákjai prezentálták kutatásaik eredményeit. A bemutatott kilenc előadás témájában színes és eredményekben bővelkedő volt. A legfontosabb kutatási területek a kritikus infrastruktúra védelem, a mesterséges intelligencia különböző katonai adaptációi, modern technikai eszközök és a robbantástechnika voltak.

A szakmai zsűrit Dr. Padányi József vezérőrnagy (Katonai Műszaki Doktori Iskola, iskolavezető) vezette, akit Dr. Tóth Bence (Katonai Műszaki Doktori Iskola, titkár) és Kirovné Dr. Rácz Réka tű. őrnagy (Katonai Műszaki Doktori Iskola, titkárhelyettes) segített a rendezvény alatt.

A Hadtudomány szekcióban első helyezést ért el Kiss Andrienn, a Katonai Műszaki Doktori Iskola doktorandusza, a „Hálózatosságvizsgálat és kockázatelemzés a kritikus infrastruktúrák körében” című előadásával. Második helyezett lett a Hadtudományi Doktori Iskola doktorandusza, Fazekas Ferenc alezredes. Előadásának címe „A küldetésorientált vezetés és a mesterséges intelligencia”.   A harmadik helyet Szénási Imre alezredes, a Hadtudományi Doktori Iskola doktorandusza érdemelte ki „A szárazföldi haderő vezetési pontjainak és egy összhaderőnemi műveleti központ általános felépítése” című előadásával.

A zsűri Szentágothai emlékéremmel ismerte el Kökényesi Martin hallgató zászlóst, a „Korszerű robbantásos átjárónyitó eszközök és azok alkalmazásának előnyei” című előadásáért.

A helyezetteknek és az előadóknak ezúton is gratulálunk!


Címkék: Főoldali hírek